Vous êtes ici

EU vonal

S'abonner à flux EU vonal
Mis à jour : il y a 1 semaine 2 jours

A legjobban fizető állások Magyarországon

lun, 11/04/2016 - 20:47

Elképesztően jól fizető állások léteznek itthon is, akár egy olyan ágazaton belül, amiről talán nem is gondolnánk első ránézésre. Természetesen ésszerű keretek között, nem elszakadva két lábbal a földtől, mindez nem olyan egyszerű és egyértelmű, mint amilyennek a statisztikák alapján tűnik, de ettől még ami igaz az igaz. Internetes adatok alapján lekövethetőek, hogy melyek jelenleg azok a nyilvános állások, illetve pozíciók amik a lehető legjobban fizetnek itthon, Magyarországon. Hozzá kel tenni viszont azt a fontos tényezőt is, ami alapján egyáltalán nem biztos, hogy mikor arra gondolunk “legjobban fizető állás” az azt is jelenti, hogy a “legmenőbb” vagy éppen a “legkeresettebb”. Magyarországon keretein belül például a 10 legjobban fizető állás között csupán csak pár darab olyan szerepel, ami a “legmenőbb” kategóriába is besorolható lenne. A választásnál persze az se mindegy, hogy a bizonyos csoportokon belül ki-milyen karrierre vágyik, és mennyire fontos neki a lehető legkönnyebb elhelyezkedés. Ezek az opciók, mind mind változtatnak az elérhető fizetés nagyságán. Nézzük tehát, ezek a legjobban fizető állások nálunk jelenleg. Az elsőt ki is fejtem kicsit részletesebben:

1.Informatika: Rengeteg ágazat, rengeteg pozíció, de például egy Projektmenedzser fizetése könnyedén közelíti meg akár az 1 millió Ft-os határt is havonta. A programozók többsége is 3 év tapasztalat után eljuthat a több, mint 500,000 Ft-os álom fizetésig.

2.Gyógyszeripar

3.Telekommunikáció

Dübörög még továbbá a(z) : Marketing,Közgazdaság,Könyvelés,Pénzügyek,Gépészmérnök, Pilóta és Légi irányító

Milyenek a magyarok külföldi szemmel?

sam, 09/04/2016 - 19:06

Gondoljunk csak bele… Mi magunk is akárhányszor egy számunkra idegen országot tervezünk meglátogatni , általában szeretünk előtte hiteles forrásból meggyőződni az ottani dolgok menetéről, körforgásáról. Mi magunk is szívesen tájékozódunk például egy nyaralás előtt, hogy a kiszemelt országban milyenek az árak, a tömegközlekedések, vagy ami még ezeknél is fontosabb, hogy vajon milyenek az ott élő emberek külföldi szemmel tekintve. Fontos és meghatározó információ egy utazás során, hogy az ott élőknek milyen lehet a viselkedésük, a modoruk, miképp viszonyulnak a turistákhoz. Miképpen dolgoznak, illetve milyen volumenű erőbedobással/színvonallal végzik azt.

Ahogyan mi is, úgy mások is szeretnek ezeknek a lényeges információknak utána járni, és vajon kit ne izgatna, hogy még is milyen véleménnyel vannak az emberek rólunk, Magyarokról. Nézzük tehát, még is milyenek lehetnek a Magyarok, nagy vonalakban, külföldi szemmel tekintve:

Nyugat-európai szemmel nagyon olcsó országnak számítunk, így bár talán nem is figyeltünk még fel rá, még is rengeteg az átutazó a kimondott “turistákon” kívül. A Magyarok ételeitől a többségük nagyon is ódzkodik, és ezt azzal indokolják, hogy nagyon zsírosan és fűszeresen főzünk, még is aki megkóstolta az az ízeket tökéletesnek, az ételeket felejthetetlennek, azóta már kedvencének tartja. Vendégszeretőnek számítunk, de az utcán és a közlekedésben udvariatlannak, az életben pedig búsnak, borús hangulatúnak. A fiatalokat túl hangosnak, a magyar nőket pedig a világon az egyik leggyönyörűbbnek szemlélik. Végül sokan jegyzik meg azt is, hogy kimagaslóan sokat panaszkodunk.

Bár tudjuk, hogy Magyarország fő bevételi forrása korán sem a turizmusból származik, ettől még biztosan sokat segít a fejlődésben, előrelépésben, hogy ha pozitív véleménnyel vannak rólunk és szívesen látogatnak ide a külföldiek/turisták.

A munkavállaláshoz szükséges iratok Magyarországon belül

ven, 18/03/2016 - 08:00

Ez a cikk felettébb hasznos lehet azon emberek számára, akik most vagy az elkövetkezendő időkben szándékoznak munkalehetőségek után kutatni, majd pedig munkát vállalni Magyarországon belül. Hasznos lehet persze azok számára is akik már elhelyezkedtek, hiszen fontos mindig tisztában lenni az ezen értékű információkkal. Nagyon kínos lehet egyes esetekben, ha nem vagyunk képbe az ilyen értékrendű dolgokkal. Bajos kezdetet jelenthez és minden bizonnyal nem tünteti fel jó színben azt a friss munkavállalót a főnöke/vezetősége előtt, aki nincs ezen dolgokkal tisztában, nem visz magával bizonyos elengedhetetlen fontosságú papírokat a szerződések megkötéséhez. Most tehát leírom azokat az iratokat, amik feltétlenül szükségesek egy hivatalos munkaszerződésnek a kitöltéséhez. Ezek létfontosságúak, tehát nélkülük bizonyos, hogy a szerződés nem fog tudni létrejönni, majd életbe lépni. Ettől eltérően viszont extrém esetben kellhetnek még másnemű dokumentumok is az alább felsoroltakon kívül, de azokra minden bizonnyal felhívják a figyelmet. Szóval az alapesetben munkavállaláshoz szükséges iratok :

Személyigazolvány

TAJ kártya

Adó kártya

Lakcímkártya

Bankszámlaszám

Előző munkahelyi kilépőpapírok

Bizonyítvány

Munkáltatói igazolás a munkaviszony megszűnésekor

Jövedelemigazolás egészségbiztosítási ellátás megállapításához

TB kis könyv

Közvetítőlap a munkaügyi kirendeltségről

Fontos továbbá, hogy bár nem mindenből kötelező, de mivel nagy részükre igaz, így érdemes minden felsorolt iratból az eredeti példányt magunkkal vinni és azon felül még egy-egy másolatot. Továbbá több olyan is fellelhető ami természetesen opcionális, tehát ha nem vonatkozik ránk, akkor nem kell vele foglalkoznunk. Megjegyzésként még érdemes lehet azzal is tisztában lenni, hogy a bizonyítványnál csak a legmagasabb végzettségűre van szükség.

Nyelvtanulás fontossága, melyek a legelterjedtebbek?

sam, 12/03/2016 - 12:06

A rendszerváltás előtt egyedül az orosz volt amit kötelezően tanulni kellett. Az önálló nyelvtanulás forradalmát az Európai Unióhoz való csatlakozás robbantotta be a köztudatba. Mivel most már mindenki szabadon vándorolhat a tagországokban, így érdemes legalább egy külföldi nyelvet beszélni.

Magyarországon az angol , a német és a francia nyelv ami általában választható az általános iskolákban és a középiskolákban. Természetesen ahogyan jut felfelé a tanuló a létrán, főiskolán már szakirányosan tud nyelvet választani. Orvostudományok esetében például a latin a kötelező.

Fontos azonban tudni, hogy a nyelvtanulás nem csak annyit jelent, hogy valaki szépen bemagolja a szavakat és a nyelvtani részt. Ahhoz , hogy szépen választékosan tudjon beszélni egy másik nép nyelvén, ismerni kell az irodalmukat, kultúrájukat valamint mindennapos szokásaikat.

A mostani kutatások rávilágították arra a világot, hogy minél korábbi életkorban kezdi el tanulni valaki az idegen nyelvet, annál jobban rögzül. Ezért már sok óvodában van erre hetente akár többször is tanfolyam gyerekeknek.

Akinek ez kimaradt az iskolás éveiből vagy csak bővíteni szeretné tudását, már levelezőn is elvégezhetőek gyorstalpaló tanfolyamok. Ezek rendszerint nem drágák és csak egyszer kell megjelenni, amikor vizsgázik. A nyelvvizsgák két részből állnak : egy szóbeli és egy írásbeli teszten kell megfelelni.

2015 legismertebb nyelvei Magyarországon:

 • angol
 • német
 • francia
 • spanyol
 • orosz

 

Árak összehasonlítása országok között

mer, 09/03/2016 - 19:35

Gyakran felmerülő kérdés, hogy vajon miért változnak az árak, ugyan azon termékek között, más-más országot szemügyre véve? A választ rengeteg szemszögből meglehet közelíteni, még is érdemes az alapvető szempontokat követve elemezni azt a bizonyos árakon belüli különbséget egy-egy ország ugyanazon termékeinek összehasonlítása közben :

-Az adott termék az adott országokban, import vagy export árúként funkcionál.
-Az adott országok éghajlata,földrajzi elhelyezkedése a másikéval szemben.
-Az adott országok közötti távolság,életforma,gazdasági és politikai helyet.

Sokan állnak elő azokkal a feltevésekkel, hogy egy bizonyos országban mennyivel jobb a megélhetés, mivel sokkal olcsóbbak az árak a boltokban. Ez valóban így lehet, főként Ausztráliát, Új-Zélandot tekintve, mivel a legtöbb gyümölcsöt,zöldséget helyben megtermelik tökéletes minőségben, a halakat  könnyedén kihalásszák, illetve semmi másba nem szorulnak kimondottan importálásra, tekintve természeti adottságaikat, földrajzi elhelyezkedésüket. Mellettük valóban érvként szól a bolti árak, élelmiszerek olcsósága, de ettől még nem kapcsolhatóak össze kimondottan a jobb megélhetéssel. Megközelíthető más irányból is az árak váltakozása. Amíg itthon átlagban egy 50 négyzetméteres albérlet havi bérleti díja 45 ezer forint, addig Ausztráliában egy ezzel megegyező méretű és állapotú lakásért, akár 500$-t is könnyedén elkérhetnek, ráadásul hetente. Az egyensúly sok esetben tehát megmarad, a fizetésektől most eltekintve. Persze hozzá kell tenni, hogy egy ausztráliai életszínvonalat nem lehet összehasonlítani az európai országok többségével pénzben mérve.

Nem kell azonban ilyen messzire menni. Elég, ha csak egy-egy közeli szomszédországunk árait vesszük szemügyre. Őket elemezve is hamar rájövünk, hogy szinte minden termék olcsóságának hátterét megmagyarázzák a cikk elején említett pontok.

Budapest nevezetességei: mit érdemes megnézni, milyen látványosságok vannak

mer, 09/03/2016 - 14:42

Budapestet imádják a turisták rengeteg érdekes látnivalója miatt. Mit érdemes megnézni ha valaki ideutazik?

Andrássy út és a Hősök tere

2002-ben vált a világörökség részévé, 2310 méter hosszúságú, a Városligetet köti össze a Belvárossal. A Hősök terén találhatóak Budapest legjelentősebb épületei és szobrai, köztük a Millenniumi Emlékmű szobor, Gábriel arkangyal szobra, Árpád fejedelem szobra , Munka és Jólét szobra valamint itt tekinthető meg a Szépművészeti Múzeum is.

Budavári Palota

A 14. században épült azóta kisebb-nagyobb felújításokon ment keresztül mire elérte mai pompáját. Az idáig lévő összes művészeti elem megtalálható rajta. A Szent György téren tekinthető meg.

Citadella

A Habsburg királyi ház építette akkori funkciója szerint erődítménynek 1854-ben a Gellért-hegyen. Itt található még Szent Gellért püspök szobra, a Szent Gellért templom és a Szabadságszobor is.

Parlament

A Duna partján épült 1904-ben neogótikus stílusban. Jelenleg az Országgyűlések állandó helyszíne, 691 helyiségből áll. Magyarország legszebb épülete.

Szent István Bazilika

1891-1905 között épült az ország legnagyobb temploma 91 méteres kupolájával. Ez az épület klasszicista stílusban épült, itt őrzik Szent István király mumifikálódott jobb karját.

Lánchíd

1849-1851 között építették William Tierney Clark és Adam Clark remek mérnök tervei alapján. Sajnos mivel a világháborút nem élte túl így a 100. évfordulón újra kellett építsék. A hídról csodálatos kilátás nyílik a Budai Várra és a Dunára.

Ha esetleg valaki úgy dönt, hogy a fővárosban szeretne kikapcsolódni akkor ajánlatos ezekre a helyekre mindenféleképpen eljutni.

 

 

 

 

 

Magyarország legismertebb múzeumai, kedvelt turistalátványosságok

mer, 09/12/2015 - 09:51

Magyarország telis-tele van látványos múzeumokkal. Többnyire a külföldi turisták örömmel látogatják ezeket az emlékműveket.

Íme a leglátogatottabb múzeumok:

Magyar Nemzeti Múzeum

Az épület Budapesten található. 1802-ben Széchenyi Ferenc kezdeményezésére épült. Itt tekinthető meg a koronázási palást, a Széchenyi Nagy Könyvtár könyvei és a magyarsághoz tartozó összes információ tárgyi emlékeken keresztül.

Dobó István Vármúzeum

Egerben található az egyik legismertebb hazai vár. Állandó kiállításként van jelen a a börtönkiállítás, az egri vár története, a Rotunda és a Hősök terme. Először 1248-ban épült fel a törökök ellen, később minimális javításokkal érte el a mai formáját. Még mindig láthatóak apró lyukak a falakban melyek jelzik a lövöldözéseket és az ágyúkat.

Magyar műszaki és közlekedési Múzeum

A közlekedés fejlődésének útján vezet végig a vasúttól az autókig. Állandó kiállításban szerepelnek a gőzmozdonyok, egy 1898-as Peugeot és egy dunai gőzhajó is. A látványosságot emeli a bejárat után közvetlenül egy életnagyságú vasúti pályaudvar.

Vasarely Múzeum

1976-ban hozta létre Vásárhelyi Győző ( Viktor Vasarely ), hogy ne vesszenek el a munkái hanem az érdeklődők bátran megtekinthessék, ezzel is kedvezve a szépművészeti iparágnak. Az eredeti múzeum Pécsen található de ma már Pesten is rendeznek kiállításokat. A művei végig vezetnek egész élete történetén.

 

Ezek a teljesség igénye nélkül készültek érdemes sokkal tovább elmélyülni a múzeum-rengetegben.

 

Tetoválások, miért csináltatják őket, mennyibe kerülnek, mit fejeznek ki

lun, 07/12/2015 - 08:28

A tetoválás a tahiti “tatu” szóból származik melynek jelentése nyomot hagyni valamin. Az ókorban és a középkorban az anyagi helyzetet és hovatartozást szimbolizálta. A jégember Ötzi testén is találtak korabeli vallási motívumokat de a tinta anyagát nem tudták megállapítani. Az 1960-as években már az önmegvalósítást, egyéni szabadságot és a lázadást jelképezte mára már egyenesen divat hiszen minden negyedik emberen látható egy kisebb vagy nagyobb motívum.

Legfontosabb tudnivalók, ha tetoválásra vágyik:

 • Az ára meglehetősen drága. Egy kb. 15 cm-es nem annyira részletgazdag mű 10-25 ezer Forint között mozog
 • Nem szabad házi kontár-művészekhez menni! Ha tetoválást szeretne az ember akkor érdemes egy működő papírokkal lévő szalont felkeresni
 • A fertőzés veszélyre is figyelni kell. Csak új, steril tűvel szabad a bőr alá bevinni a festékanyagot
 • Ha az első tetoválás akkor nem érdemes egész hátas motívumra gondolni, ugyanis nem lehet előre tudni, hogy mekkora a fájdalomküszöb
 • A tetoválás elkészítésével nem szűnik meg a fájdalom. Utána körülbelül még 3-5 napig fáj és érzékeny. Ez idő alatt nem érheti víz és három-négy óránként célszerű testápolóval kenegetni. Nem szabad sokkal mert akkor felázik a bőr és kilökheti a tintát.

Ha ezek után még mindig vágyik erre a test-ékszerre akkor már csak találni kell egy olyan mintát amit 15-20-30 év múlva is úgy fog gondolni. Manapság a gyermekek neve, a végtelen jel ,a repülő fekete madarak , a tollak és az angyalszárnyak a legelterjedtebbek.

Miért épültek az egyiptomi piramisok? Mi volt a céljuk vele?

dim, 06/12/2015 - 09:42

Jelenleg Egyiptomban 130 piramist tartanak nyilván. Az első még i.e. 30 körül épült. Azért kezdték el őket építeni mert erősen hittek a túlvilágban és nem akarták,hogy uralkodójuk bármiben is hiányt szenvedjen halála után. Így rengeteg ékszert, könyvet , tálakat és személyes dolgokat helyeztek el. Ezeket az óriási építményeket még a fáraó életében elkezdték építeni, hogy mire eljön az idő megfelelő szertartást tudjanak neki biztosítani.

Szerették volna , ha uralkodójuk mindig megőrzi eredeti  “formáját”így természetes anyagokkal bebalzsamozták, szarkofágba rakták majd eltemették a piramis közepén a sírboltban.

A legismertebb és legnagyobb piramis Kheopsz fáraó tiszteletére épült. 137 méter magas és 6,4 millió tonna a súlya. Egyenkénti kőtömb súlya 2,5 tonna. Az 1960-as években fény derült egy elméletre miszerint egy óriási rámpáról építették és farönkök segítségével csúsztatták őket a helyére. Ezek helykihagyásával tudták az alagutakat is kialakítani.

Egy francia építész erős meggyőződése alapján tévhit a több százezres építő sereg. Véleménye szerint körülbelül 4000 ember alkothatta ezt a művet. Hiába készített el egy számítógépes program segítségével egy makettet sajnos nem fogadják el mint tudományos magyarázat hiszen nem tudja alátámasztani, hogy milyen eszközök segítségével hozhatták ezt létre.

Annak idején örült az adott fáraó, hogy a Nílus mentén élő munkások le tudják dolgozni az adót. Így mindenkinek volt egész évben munkája és nem lebzseltek tétlenül.

 

 

Bolygók a naprendszerben. Hogyan képzelje el a tulajdonságai alapján?

sam, 05/12/2015 - 08:30

Bolygók definíciója

Olyan nagy tömegű égitest , mely valamely csillag vagy csillagmaradvány körül kering.

Ismertebb bolygók

 1. Merkúr : kőzetekből épül fel , egyenlítőjénél mért sugara 2439,7 km , 70% fémet és 30% szilikátot tartalmaz. Természetes élet kialakulása szinte lehetetlen a 442,5 K-s nagyon magas középhőmérséklet miatt.
 2. Vénusz : légköre 92,5 % szén-dioxidból és 7,5 % nitrogénből áll. Folyamatos vulkáni aktivitást mutatnak a jelzők. Mivel semmilyen nedvesség nem található a légkörben, így a levegőnek nincs páratartalma.
 3. Föld : 4.6 milliárd éve folyékony halmazállapotú volt. A gravitáció hatására alakultak ki a rétegek valamint a mai légkör is. Alakját két fizikai hatás tartja formában, az egyik az általános tömegvonzás a másik pedig a Föld tengely körüli forgás
 4. Mars : becenevén Vörös bolygó, mivel a felszínét beszínezi a vas-oxid. Talajminták vizsgálata után tudósok kimutatták, hogy maga a bolygó képes lenne növényeket és élőlényeket ellátni.
 5. Jupiter : Óriásbolygó, tömege két és félszer nagyobb mint a többi bolygónak együttvéve. Főként hidrogénből és héliumból tevődik össze. 67 ismert holdja van.
 6. Szaturnusz : Szabad szemmel látható, jégből és kőzetdarabokból álló gyűrűrendszere van. Lapított gömb alakú gázbolygó.
 7. Uránusz : Felfedezését 1781 óta ismerik, bár ekkor még üstökösként azonosították. Légköre héliumból, hidrogénből és minimális százalékban metánból áll.
 8. Neptunusz : Nagysága a Föld 17-szerese, a negyedik legnagyobb gázbolygó. Szabad szemmel nem látható. Ugyanolyan részben tartalmaz héliumot, hidrogént és metánt mint az Uránusz.

 

Az összes bolygó felfedezése egy csoda. Sokan elképzelik, hogy mi történhet ott esetleg van-e emberszerű élet vagy bármilyen más élőlény. Eddig még nem sikerült ilyenre lelni.

 

Jótékonysági szervezetek Magyarországon: mit tesznek, mi az érdekük

dim, 29/11/2015 - 08:24

Magyarországon számos jótékonysági szervezet létezik aki a rászorulókon, betegeken próbál önkéntesen segíteni. Az egyik legszebb dolog amikor önzetlenül próbálnak segíteni bajba jutott embertársaikon. Az alábbi alapítványok a legismertebbek:

 1. Máltai Szeretetszolgálat: Az ő hatáskörük nem egy szűk körre épül. Jelenleg támogatják az utcán élőket, a menekülteket, a mozgássérülteket , a határokon túl élő magyar embereket és a szegény családokban élő gyerekeket.
 2. Babtista Szeretetszolgálat : Minden évben karácsonyra becsomagolt cipős dobozban gyűjtik az ajándékokat-édességeket, melyeket eljuttatnak azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei sajnos nem tehetik meg, hogy meglephessék apróságaikat.
 3. Magyar Ökumenikus Segélyszervezet : A szegénység ellen harcolnak, szervezetten meleg ételt osztanak kijelölt helyeken a rászorulóknak. Ilyenkor télen főleg megnő rá az igény. 1991 óta működik, több mint 26 milliárd értékben segítettek.
 4. Aranysólyom Lovagrend hagyományőrző és karitatív Alapítvány :  Esztergomban tevékenykednek főleg. Céljuk, hogy a magyar lovagrendi kultúra és harcművészet ne halljon ki és egyre több mindenkivel szerettetik meg.
 5. Oltalom Karitatív Egyesület : Segítik a természeti csapásban károsultakat, az utcán élőket , a rászoruló gyermekeket. Télen igyekeznek minél több kényszermenedéket berendezni a hajléktalanok számára, hogy egyre kevesebb legyen a fagyhalál.

Ezek csak pár szervezetek amikről szó esett. Ennél jóval több található itthon, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy másoknak segíthessenek. A weboldalaikon kapcsolatba lehet velük lépni ha valaki segítő szándékkal közeledik hiszen minden magyar ember érdeke , hogy ne legyenek éhező gyerekek és hajléktalanok.

A tuti biztos motivációs levél önéletrajz mellé

ven, 27/11/2015 - 11:32

A tökéletes motivációs levél döntő lehet az állás elnyerésében. Ugyanis ha az önéletrajzot megnyerőnek találják, minden esetben elolvassák utána a kísérő levelet is.

Főbb szempontok az írásánál:

 • megfelelő címzés ( fontos, hogy a cég címe is ott legyen ne csak a neve), megszólítás
 • rövid bemutatkozás
 • pozíció megjelölése és a forrás közlése
 • a “szeretnék jelentkezni ” óriási hiba, helyette: “ezúton jelentkezem ” legyen
 • fontos leírni az ÖSSZES tapasztalatot, eddigi munkahelyeket
 • ki kell hangsúlyozni a személyes értékeket
 • meg kell nyerni az olvasót hisz ő fogja eldönteni,hogy behívják-e személyes találkozóra vagy sem
 • a leglényegesebb dolog a helyesírás, hisz senki nem akar majd egy olyan embert foglalkoztatni aki egy A4-es oldalt nem képes hibák nélkül megfogalmazni és leírni

Aki egy állásra pályázik első körben felejtse el az interneten található sablonokat! Tele vannak hibákkal és cseppet sem személyesek. Épp az lenne a lényeg, hogy a saját gondolatait és előnyeit hangsúlyozza. Egy szalagszámra gyártott Word dokumentumos kitöltési verziót gyorsan észrevesznek és máris elveszett a lehetőség az állásra. Lehetőleg ne legyenek fogalmazási hibák , szóismétlések és ilyenek. Nem szabad elfelejteni a lezárást sem, célszerű a ” Bízom a pozitív elbírálásban és a mihamarabbi személyes találkozás lehetőségében” mondatot átfogalmazva, mással kombinálva belefoglalni. A legvégén dátummal ellátva, névvel és elérhetőséggel kell befejezni a művet. Innentől kezdve már csak várni kell..

Pályázatok 2015 decemberében: hogyan kell megírni, mire érdemes pályázni

mar, 24/11/2015 - 18:59

A pályázatok általában magánszemélyeknek, vállalatoknak és non-profit szervezeteknek szólnak.

Talán a leglényegesebbek amit tudni kell róluk:

 • vissza nem térítendő támogatások
 • általában minimális pályázati összeg van( 5.000-20.000 )
 • kiírók és bennfentesek nem vehetnek részt
 • a pályázatot csak hibátlan helyesírással és minden adatok megadásával lehet elfogadni
 1. 2015. december 15.  A magyar nemzeti értékek és hungarikumok terjesztésére, megismertetésére szóló pályázat. Cél: minél több elektronikus és papír alapú kiadvány jelenjen meg
 2. 2015. december 21. Igazgyöngy irodalmi pályázat 14 éven felülieknek, célja az irodalmi értékek fenntartása
 3. 2015. májusától 2016. április 1-ig : Régi családik házak felújításának támogatása pályázat kifejezetten magánszemélyeknek. Legfőképpen az elöregedett nyílászárók, villamos és vízhálózatok felújítását kívánja fellendíteni.
 4. 2015. november 2. – 2015. december 7. : Mikro, Kis és Középvállalkozások számára kiírt pályázat, kísérleti és innovációs fejlesztéseiket próbálják ezzel támogatni. Az összeg 50-1000 millió Ft-ig nyerhető el. Lényeges kitételek vannak: minimum 30% üzleti hasznosíthatóság , nem lehet negatív az előző évzárásnál az árbevétel összege.

Ezek a legjelentősebb pályázatok a 2015-s év végén. Fontos megjegyezni, hogy általában csak a pályázandók 75-80 %-a kapja meg a pénzt és általában töredékét, melyre várt volna. Egy cégnek nagyon jól kell forogjon a szekere, hogy a kiírók fantáziát lássanak benne. Ha biztosra akar menni érdemes felkeresni egy pályázatfigyelő és író céget aki direkt erre szakosodott. Sikeres pályázást!

Pelenka márkák összehasonlítása : mennyi az áruk, mennyire nedvszívóak

lun, 23/11/2015 - 15:49

Minden friss anyuka rémálma a pelenkakérdés: melyiket, milyen áron , mennyire legyen márkás? Itt összegyűjtve láthatóak a legismertebb pelenkák ár szerint csökkentve.

Pampers Sleep & Play

Hatalmas előnye, hogy vékony és jól bírja a gyűrődést. Az éjszakákat sajnos nem éli túl, bár ez is baba függő. Inkább csak az első három hónapban ajánlott vékonyabb bébiknek.

Libero

Kétféle fajtája van: az egyik gumis derékrésszel rendelkezik a másik viszont nem. Tapasztalatok alapján a gumis derekúaknál jobb a nedvszívó képesség “lent” és kevesebbszer történnek nem várt balesetek.

Softino

A Lidl saját márkás pelenkája, rengeteg anyuka meg van vele elégedve és nagyon dicsérik. Remek nedvszívó képességgel rendelkezik és középkategóriás pelenka.

Babylove

Dm-s saját márkájú pelenka, szintén sokan dicsérik. Legnagyobb előnye, hogy garantáltan kibírja az éjszakát még akkor is ha a gyermek sok folyadékot iszik napközben.

Diszkont pelusok

A nagyon olcsó nagy mennyiségű pelenkákról van szó amikor diszkont cikkekről beszélnek. Napközben kiváló lehet éjszakára viszont ajánlatosabb a középkategóriások közül válogatni.

Külföldön nagyon elterjedtek a mosható verziók, itthon még nincsen rá akkora kereslet. Sokan vitatják, hogy melyik a pénztárcakímélőbb ugyanis ugyanúgy meg kell venni bele a betéteket, a mosóport és az öblítőt. Mindenkinek egyedül kell megoldásra jutnia, hogy melyiket szeretné.

 

 

 

 

 

Szilveszteri mulatság: hogyan készülődjünk, téli ruha és smink

ven, 20/11/2015 - 10:18

A szilveszter az év utolsó napja. Minden egyes országban óriási szerepe van és jellegzetesen ünneplik tűzijátékkal, programokkal. A fiatalok ilyenkor felkeresik a legnagyobb szórakozást ígérő helyszíneket és a legvadabb ruházati kellékeket. Megvásárolják a legfeltűnőbb parókákat és sminktermékeket.

Erre az alkalomra az idén divatos ruházatnak számít:

 • hatalmas, óriási vastag pasztellszínű kabátok, melyek remekül passzolnak a nyári darabokhoz
 • kötött színes pulóverek, sálak és kesztyűk
 • lapos és félmagas sarkú meleg csizmák, idén divatba jött a hegyes orrú is
 • jöhetnek a leopárd mintás és egyszerű fekete miniruhák, melyet színes vastag cicanadrággal érdemes kombinálni

Attól, hogy szilveszter van és a legvadítóbb legfelháborítóbb szett tűnik a megfelelőnek, át kell gondolni , hogy hogyan is fog ez az egész kinézni. Itt sem érdemes átnézni a “kevesebb néha több” mondáson.

Sminkelés:

 • az alapozás után bármilyen szín felkerülhet a szemhéjra majd egy fekete szemhéjtussal meg kell koronázni a végeredményt

A frizura maradt végül. Igyekezni kell olyan hajkölteményt készíteni ami nem fog széthullni az éjszakai bulit követően. Célszerű minél több hajlakkot fújni a már elkészült csodára, hogy minél tartósabb legyen.

Az elkészülést követően pár fontos tudnivaló:

 • mindig olyan helyre szabad szórakozni menni, ahol jó pár embert ismer
 • az italokat mértékkel szabad fogyasztani és mindig ügyeljen, hogy semmit ne lehessen belecsempészni a pohárba

Jó szórakozást!

 

 

 

Karácsonyi ajándék ötletek: mivel ajándékozzák meg szeretteiket

mer, 18/11/2015 - 09:10

A karácsony az év legszebb ünnepe. Sajnos az elmúlt időszakban sok családban elment a rossz út felé. Inkább már a méregdrága személytelen ajándékokról szól mintsem az ünnepségről. Sok rokon azt sem tudja, hogy mit adjon szeretteinek ilyenkor , majd jönnek a tusfürdős és egyéb bolti ötletek. Holott ez a szeretet ünnepe, elsőbbséget kellene élvezzenek a közös családi ebédek és beszélgetések.

Az egyedi dolgoknak sokkal jobban örülnének, mint a két perc alatt lerendezett megvásárolt holmiknak. Egy fényképalbumtól, egy saját kézzel készített ékszertől vagy kispárnától biztosan boldogabbak lesznek a szeretteik.

Ha valaki tud kötni vagy hajlandóságot mutat arra, hogy rövid időn belül elsajátítja ezt a kikapcsolódási formát, akkor még több ötlet tárul elé: köthet sálat, egyedi mellényt.

Remek ajándék lehet még a házilag kézzel készített bonbon többféle formában és ízben is.

Amennyiben nagyon kevés pénz áll a rendelkezésre akkor elég csak egy írható cd-t vásárolni ugyanis egy zenei lista összeállítása is kiváló meglepetés, melyet lehet tarkítani karácsonyi dalokkal is így biztosan maradandó emlék marad.

Bármely ötlet mellett teszi is le a voksát, tartsa mindig észben, hogy nem az ajándék hanem a gesztus a legfontosabb. Mondja el mindenki a szeretteinek, hogy mennyire fontosak és mennyire szeretik őket. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

 

Homeopátiás módszerek különféle betegségekre

mer, 11/11/2015 - 18:03

Még mindig magas azoknak a száma, akik nem hisznek az alternatív gyógyulásban. A homeopátia nem más mint gyógyszerek nélküli gyógyulási lehetőség.

Számos előnye van:

 • kevesebb mellékhatás
 • olcsó
 • diagnózis nélkül elkezdhető
 • nem szennyezi a környezetet, mint a patikákban kapható gyógyszerek gyártása

Mint minden másnak az életben ennek is vannak hátrányai. Ugyanis sokszor az úgynevezett nem hozzáértő homeopaták lebeszélik a beteget a gyógyszerek vagy védőoltások beadatásáról, holott amennyiben nincs javulás a természetes gyógymódok használata után akkor kötelező szakorvos véleményét is kikérni.

Ezeket a szereket többféle formában is lehet kapni: por , folyadék , tabletta. Az erre szakosodott emberek úgynevezett potenciálással érik el, hogy nagyobb legyen a hatásmechanizmus. Ez azt jelenti, hogy szinte minden esetben hígítani kell az alapot, mert így eggyel nő a hatékonyság száma.

Betegségek, melyre hatásos lehet a homeopátia:

Köhögés

 • Sisakvirág ( Aconitum )
 • Kereklevelű harmatfű ( Drosera )
 • Maszlagos nadragulya ( Atropa Belladonna )

Fejfájás

 • Farkasmaszlag ( Nux vomica )
 • Kapcsos korpafű ( Lycopodium )
 • Kökörcsin ( Pulsatilla )

Terhesség alatt

 • ájulás és félelemérzetre: néma csörgőkígyó ( Laschesis ) , ALOE ( Aloe vera )
 • hányás, hányinger : Tintahal ürülék ( Sepia Officianals )
 • görcsoldás : Ignatia , Aconitum , Calium Carbonicum

Klinikailag még nem támasztották alá ezek hatékonyságát, mondván nem végeztek el elég felmérést a használókkal szemben. De akik eddig kipróbálták és nem voltak elfogultak azok érezték a jótékony hatást.

Családon belüli erőszak, mit tehetünk ha ilyet látunk, vagy velünk történik meg?

mer, 11/11/2015 - 18:03

A családon belüli erőszak egy tág kifejezés, mely jelenthet testi és lelki bántalmazást egyaránt. Sajnos minden kultúrában megtalálható: mégis nagyon kevesen beszélnek róla. Az emberi jogok szervezete létrehozott egy jelet, mely egy fekete jól látható pötty a bal tenyéren. Ez azt a célt szolgálja, hogy ha az áldozat az utcán van de mégis figyelik közben, akkor csak fel kell mutassa a kezét, hogy észrevegyék az embertársai.

Ha ilyen történik azonnal értesíteni kell az összes szükséges szervet de úgy, hogy a fogva tartó ne sejtsen belőle semmit! Az áldozatok többnyire még mindig inkább elfojtják magukban a problémát és különféle magyarázatokkal próbálják a látható sebeiket palástolni. Félnek segítséget kérni mert úgy gondolják, hogy azzal csak rontanának a helyzeten.

Észrevehető jelek, ha valakit bántalmaznak:

 • félremagyarázott balesetek története a sebekről
 • visszahúzódás, magába zárkózás

Az erőszak elkövető személyiségjegyei:

 • féltékenység
 • erőszakos magatartás
 • korlátolt világszemlélet
 • hirtelen dühkitörések
 • sokszor nincsen tudatában saját tettével

Kutatások szerint a nők és a gyerekek kétszer olyan gyakran lesznek áldozatok, mint a férfiak. Az erőszakot elkövető által sokszor halálesetről számolnak be. Mindenki fokozott figyelemmel járja az utcákat és ne menjen el senki a probléma mellett, próbáljon inkább segíteni a bajba jutottakon, hogy csökkenjen ezeknek a borzalmaknak a száma!

 

Karácsonyi menü : mit fogyaszt szívesen a magyar ember ünnepekkor?

lun, 09/11/2015 - 18:04

Talán a magyarok a legtalálékonyabbak ha ételsorról van szó. Hajlamosak néha túlzásokba vinni. Általában minden hagyományos családban jelen van a hal-lé, tyúkhúsleves , töltött káposzta , sült és rántott csirke, burgonyapüré és a különféle édes sütemények mint például a bejglik.

Sokszor gyomorrontásig képesek enni akár többször is végigmenve a menüsoron.

Íme a kedvelt receptek hozzávalói

Hal-lé

Hozzávalók: 600 gramm halszelet, 1 tv paprika, 2 paradicsom , 4 közepes fej vöröshagyma , 1 tk feketebors , 3 teáskanál só, 7 teáskanál pirospaprika , 1,5 liter víz

Tyúkhúsleves

Hozzávalók: 1,5 kg tyúk , 3 liter víz , 10 szem egész feketebors , 3 db sárgarépa , 3 db petrezselyemgyökér , 1 db karalábé , 1 db vöröshagyma , 0,5 csokor petrezselyemzöld

Töltött káposzta

Hozzávalók: 1 kg darált sertéscomb , só , őrölt bors, pirospaprika , 3-4 gerezd fokhagyma , 1 fej vöröshagyma , 35 dkg rizs , 1 fej savanyú káposzta, olaj , 2-3 ek liszt , 2 ek tejföl

Bejglik ( töltelék lehet : mákos, diós , lekváros )

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 0,5 tasak porélesztő , 125 gramm vaj , 1 db tojás , 25 gramm cukor , 1 dl tej , 1 csipet só

 

Ezek csak alapvető ötletek a teljesség igénye nélkül, mindenki kedvére variálhatja őket. Azért arra vigyázni kell , hogy ne okozzon komoly gyomorbántalmakat az ünnepi lakoma, inkább többször kell keveset enni mint egyszerre sokat.

 

 

Értékesítési állásajánlatok : fizetés , vevők keresése, kezdőcsomag , belépési díj

sam, 07/11/2015 - 09:18

Az interneten keresgélve rengeteg otthoni munkára lehet rálelni. Elsősorban ami a legelterjedtebb az értékesítés. Ez lehet egy adott termék, egy szolgáltatás vagy egy program eladása. Többnyire a fizetés alapbér nélkül történik kizárólagosan jutalékos rendszerben.

A vevőkör kialakítása:

Először is fel kell mérni a közvetlen környezetben élők igényeit, tehát ha nem túl jómódú emberekkel van körülvéve, nem éri meg luxus termékekkel próbálkozni , mert bár jó minőségű parfümöket értékesít, mégis a hétköznapi ember nem fogja tudni megvásárolni a terméket.

Érdemes először ismertebb szépségipari cégekkel próbálkozni. Ezek jó áron vannak és mindennapi használati cikkeket ajánlanak mint például tusfürdők, samponok. Tudni érdemes róluk, hogy ritkán van egy alacsony belépési díj és sávos jutalékos rendszerben van a kifizetés ami azt jelenti, hogy az eladott termékek után kapja a pénzt.

Attól függően, hogy mennyi pénzt szeretne lehet mellékállásban, majd később ha jól megy és folyamatosan van visszatérő vásárló, akár főállásban is lehetséges.

Kezdőcsomag vásárlására általában nem köteleznek, maximum felajánlják, hogy ennyivel kedvezményesebben tud bizonyos termékekhez hozzájutni.

A belépés nagyon egyszerűen történik. A szimpatikusabb cég weboldala felkeresése után meg kell keresni a jelentkezés menüpontot, ahol pár adat megadásával rövid időn belül felveszi a kapcsolatot az egyik szponzor vagy koordinátor.

A beregisztrálás után kezdődhet a munka!

 

Pages