You are here

Europa Varietas Intézet


"A jövő megjósolásának leghatékonyabb módja az, ha nekiállunk megalkotni."
(Peter Drucker)

A magyar Europa Varietas Alapítvány által 2009-ben létrehozott, jelenleg a svájci Europa Varietas Association által támogatott Europa Varietas Intézet egy, a XXI. századi igényeknek megfelelően hálózati rendszerben szerveződő kutatóközpont. Több nyelven beszélő, profi kutatóink szakmai ismereteiket naprakész infromációkkal, háttérismeretekkel a célországokban tartózkodva, ottani kutatásokat végezve egészitik ki.

Kutatóink számos hazai (MKI, SVKI) és külföldi kutatóintézetben, vagy azok külső munkatársaként dolgoznak, dolgoztak, mint például a párizsi EUISS (az EU biztonságpolitikai kutatóintézete) az IRSEM (a francia Honvédelmi Minisztérium kutatóintézete) vagy a Nyugat-európai Unió Közgyűlésének (az EU kül- és biztonságpolitika interparlamentáris szerve) Védelmi Bizottsága, a genfi GCSP (Geneva Center for Security Policy) vagy a washingtoni SAIS Center for Transatlantic Relations (John Hopkins University).

- Projektek : E menüpont alatt olvashat arról, hogy az Intézet mely hazai és nemzetközi projektek vezetője, illetve résztvevője.

- Rendezvények: Az Intézet által főszervezőként vagy együttműködésben szervezett előadásokat, szakmai fórumokat tekintheti meg.

- Szolgáltatásaink : Magyar és külföldi partnereink, megrendelőink számára elemzéseket készítünk.

- Intézetünk tagjai tevékenyen részt vesznek a Társadalom & Politika szakfolyóirat szerkesztésében, honlapunkon megtalálható a folyóirat teljes - nem hivatalos - repertóriuma.

- Intézetünk médiapartnerei az Euractiv.hu (2011-ig) és a Kitekintő.hu, melyek rendszeresen tudósítanak rendezvényeinkről, és szemlézik elemzéseinket.

"Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket."
(Albert Einstein)