You are here

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in node_privacy_byrole_nodeapi_prepare() (line 216 of /home/europava/public_html/modules/node_privacy_byrole/node_privacy_byrole.module).

Megmenekült az ERASMUS Program

A nagy népszerűségnek örvendő Erasmus program közel hárommillió diáknak és tanárnak tette lehetővé eddig a külföldi tanulást, tanítást és szakmai tapasztalatcserét. A program folyamatos működése azonban 2012-ben veszélybe került, amikor elapadtak a finanszírozáshoz szükséges költségvetési források. A decemberi plenáris ülésen viszont az EP megszavazta az uniós költségvetés 6 milliárd eurós kiegészítését, ami lehetővé teszi a kifizetések teljesítését.

Az uniós intézmények vezetői írásos garanciát vállaltak arra is, hogy amennyiben szükséges, 2013-ban is kiegészítik a költségvetést, hogy az EU teljesíteni tudja kötelezettségvállalásait. A 80-as években indult Erasmus program az EU egész életen át tartó tanulási programjának része. Hosszabb távú célja az európai felsőoktatási térség kialakítása és az innováció elősegítése. A legnépszerűbb célországok a diákok körében Spanyolország, Franciaország és Németország.

Forrás és számos infografika : Európai Parlament / Hírek

Undefined