You are here

Error message

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/europava/public_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in node_privacy_byrole_nodeapi_prepare() (line 216 of /home/europava/public_html/modules/node_privacy_byrole/node_privacy_byrole.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/europava/public_html/includes/common.inc).

Euroatlanti Esték

Ösztöndíj tájékoztató fórum
2003. április 28.

Dr. Mang Béla felsőoktatási helyettes államtitkár, Oktatási Minisztérium;
Kemény Gabriella a Tempus Közalapítvány igazgatója;
Dr. Hatos Pál a Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) irodavezetője;
Térfy Anna és Kovács Nóra, a Kellner Alapítvány volt ösztöndíjasai.

Eddigi előadásainktól eltérően, amelyek szakmai-tudományos-stratégiai kérdéseket boncolgattak, e fórumon a főiskolai-egyetemi hallgatóságnak azon gyakorlati problémáira adtak az előadók választ, hogy milyen feltételeket teljesítve tudnak sikeresen pályázni külföldi ösztöndíjakra Európában és az Egyesült Államokban.

Ez az alkalom lehetőséget adott arra is, hogy bemutassuk az euroatlanti integrációnak az oktatás világára gyakorolt hatását, többek között Mang felsőoktatási államtitkár bevezető előadásán keresztül. Mint arra a MÖB irodavezetője kitért, átlagban minden második ösztöndíj-pályázat sikeres, sok területen azonban a keretlétszám felére sem jelentkeznek a hallgatók. A szakmai tájékoztató expozék után lehetőség nyílt az előadóktól az egyéni kérdésekre is kielégítő tájékoztatást kapni. A tájékoztató rendkívül sikeresen zajlott le, több mint 180 érdeklődő fiatal vett részt, teljes telt házat eredményezve.

Copyright © RÉSZ © ELTE-ETTDK © Europa Varietas Alapítvány
© Minden jog fenntartva.

A RÉSZ engedélyével. Az Euroatlanti Esték Előadássorozat archívuma, video és hangfelvételei a RÉSZ tulajdonát képezik. Tilos az anyagok engedély nélküli teljes vagy részbeni felhasználása, beleértve a jelen weboldal anyagát is.